Dania główne

w cenie dania także ziemniaki / frytki / ryż / makaron oraz surówka dnia

Mięsne

17.00

1. Grillowany filet z kurczaka

z masłem ziołowym

18.00

2. PANIEROWANA PIERŚ Z KURCZAKA

w płatkach kukurydzianych na chrupiąco

20.00

3. GRILLOWANY FILET KURCZAKA ZE SZPINAKIEM

20.00

4. GRILLOWANY FILET DROBIOWY

w sosem żurawinowym

19.00

5. KOTLET SCHABOWY PANIEROWANY

z grillowanymi pieczarkami i cebulką

22.00

6. GRILLOWANE POLĘDWICZKI WIEPRZOWE

w sosie pieczarkowo-śmietanowym

16.00

7. KARCZEK Z GRILLA

z cebulką z patelni i dipem paprykowym

19.00

8. SZASZŁYK DROBIOWY

(dwa szaszłyki drobiowe z pikantnym sosem paprykowym) + frytki

Placki ziemniaczane

8.00

1. Z KWAŚNĄ ŚMIETANĄ

12.00

2. Z SOSEM PIECZARKOWYM

17.00

3. Specjalność szefa: PLACKI PO ZBÓJNICKU,

( pikantny gulasz wieprzowy, żółty ser, kiszony ogórek, śmietana )

Rybne

15.00

1. FILET Z MINTAJA

w złotej panierce migdałowej

18.00

2. GRILLOWANA TILAPIA

podawana na szpinaku z warzywami

26.00

3. STEK Z ŁOSOSIA

w ziołach i białym winie, grillowany i podawany w folii

Makarony

13.00

1. SPAGHETTI BOLOGNESE

(mięso mielone, warzywa, sos pomidorowy, ser żółty)

13.00

2. PENNE ZE SZPINAKIEM

(szpinak liściasty, cebula, czosnek, śmietana, ser żółty)

13.00

3. PENNE Z BROKUŁAMI

(brokuły, szynka, sos śmietanowy, świeże zioła)

14.00

4. PENNE Z KURCZAKIEM W SOSIE PIECZARKOWYM

(filet z kurczaka, pieczarki, sos śmietanowy, świeże zioła)

14.00

5. PENNE Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM

(filet z kurczaka, cukinia, por, pomidor, papryka, pieczarki, czosnek, świeże zioła, oliwa z oliwek)

Naleśniki

13.00

1. NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM

(szpinak liściasty, cebula, papryka, czosnek, śmietana, ser feta)

14.00

2. NALEŚNIKI Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM

(filet z kurczaka, sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, sos czosnkowy, świeże zioła)

13.00

3. NALEŚNIKI CHILI CON CARNE

( mięso mielone, papryka, fasola, kukurydza, sos pomidorowy) posypane żółtym serem

Pierogi - 10 sztuk

(wyrób własny)

11.00

1. PIEROGI RUSKIE

(ziemniaki, ser, cebula, zioła) z chrupiącymi skwarkami i smażoną cebulką

13.00

2. PIEROGI ZE SZPINAKIEM

(szpinak, cebula, czosnek) na sosie serowym, posypane żółtym serem

11.00

3. PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI

ze skwarkami i cebulką

13.00

4. PIEROGI Z MIĘSEM

ze skwarkami i cebulką

11.00

5. Specjalność szefa: PIEROGI Z OWOCAMI (sezonowo)

podawane ze śmietaną i cukrem

Dodatki obiadowe

● pieczywo  - 1,50 zł
● frytki  - 4,00 zł
● surówka dnia  - 3,00 zł
● porcja sosu  - 3,00 zł
● porcja szpinaku  - 8,00 zł

× Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się o celach i zasadach ich wykorzystywania.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki.